8 Llojet e dritareve që shkojnë me ç’do ambjent

8 Llojet e dritareve që shkojnë me ç’do ambjent janë:

Kornizat dhe brezi

Përmirësimi i rezistencës termike të kornizës mund të kontribuojë në efikasitetin e përgjithshëm të energjisë të një dritareje. Veçanërisht shkallën e humbjes së nxehtësisë ose faktorin U. Ka avantazhe dhe disavantazhe për të gjitha llojet e materialeve të kornizës. Vinyl, dru, tekstil me fije qelqi dhe disa materiale të përbërë të kornizës sigurojnë rezistencë më të madhe termike sesa metali.

Korniza prej alumini ose metali

Edhe pse shumë të forta, të lehta dhe pothuajse pa mirëmbajtje, kornizat e dritareve prej metali ose alumini përcjellin nxehtësinë shumë shpejt. Gjë që e bën metalin një material izolues shumë të dobët.

Për të zvogëluar rrjedhën e nxehtësisë, kornizat metalike duhet të kenë një ndërprerje termike. Një shirit plastik izolues i vendosur në brendësi dhe jashtë kornizës dhe brezit.

Korniza të përbëra

Kornizat e përbëra të dritareve përbëhen nga produkte druri të përbëra. Të tilla si dërrasa druri dhe lëndë druri të laminuara, dhe disa janë të përziera me plastikë polimer. Këto përbërës janë shumë të qëndrueshëm. Ato kanë të njëjtat ose më mirë vetitë strukturore dhe termike si druri konvencional. Gjithashtu kanë lagështi më të mirë dhe rezistencë ndaj prishjes.

Korniza me tekstil me fije qelqi

Kornizat e dritareve me tekstil me fije qelqi janë dimensionale të qëndrueshme. Ato kanë zgavra ajri që mund të mbushen me izolim. Duke u dhënë atyre performancë superiore termike në krahasim me drurin ose vinilin e pa izoluar.

Korniza Vinyl

Kornizat vinyl janë bërë nga klorur polivinil. (PVC) me stabilizues të dritës ultravjollcë. (UV) për të mbajtur dritën e diellit nga prishja e materialit. Kornizat e dritareve vinyl nuk kërkojnë lyerje dhe kanë rezistencë të mirë ndaj lagështirës. Zgavrat e zbrazëta të kornizave vinyl mund të mbushen me izolim. Ajo i bën ato termikisht superiore ndaj kornizave standarde të vinylit dhe drurit.

Korniza druri

Kornizat e dritareve prej druri izolohen relativisht mirë. Por ato kërkojnë mirëmbajtje të rregullt, megjithëse veshja me alumin ose vinyl zvogëlon kërkesat e mirëmbajtjes. Kornizat prej druri të veshura me metal mund të kenë performancë termike pak më të ulët.

8 Llojet e dritareve që shkojnë me ç’do ambjent. Për më shumë artikuj të tillë na ndiqni

Share në rrjete sociale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *